Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2020 | 4956 vizualizari

 

Săptămâna trecută am făcut niște mini rulouri din carne de porc, învelite în bacon (rețetă pe care o plănuisem de mult timp) dar nu prea am socotit bine cantitatea necesară de carne. Așa că mi-a mai rămas, după ce am făcut cele 10 rulouri și a trebuit să mai prepar ceva. Am preparat o mini ruladă, dar cum nu mai aveam decât un rest de compoziție, am făcut rulada într-o tăviță foarte mică. Am adăugat și două ouă fierte, ca să dau înălțime ruladei, care până la urmă a ieșit foarte gustoasă, iar soțul a apreciat-o foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 300-400 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1 ceapă galbenă
  • 1-2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă mici fierte tari
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc:

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.

Carnea tocată de porc se pune într-un bol și se adaugă: oul, condimentele, pătrunjelul tocat, bicarbonatul de sodiu, ceapa călită și scursă de ulei. Se amestecă bine îngredientele și la urmă se încorporează făina, atât cât trebuie pentru a avea o compoziție bine legată.

Se unge cu ulei o foaie de hârtie de copt și apoi se întinde compoziția de carne, pe dimensiunile tăviței în care se va coace rulada.

Pe mijloc se pun cele două ouă fierte și apoi se rulează carnea. 

Se pune rulada, cu tot cu hârtie, în tavă și se unge cu oul mixat înainte.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu și din când în când se scoate, pentru a se unge din nou cu ou.

Când rulada este pătrunsă (se verifică, înțepând cu o scobitoare) și rumenită frumos, se scoate din cuptor.

Se porționează când se răcește complet și se servește ca aperitiv rece.

TIPS-URI

1

Pentru o ruladă mică, alegeți ouă mici.

2

Ungeți cu ou rulada și îi veți da un aspect foarte frumos.

3

Nu tăiați rulada decât după ce s-a răcit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini rulada aperitiv, din carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:56

Mulțumesc frumos, Gaby!

RODIMUR 1

30.08.2020, 19:56

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:24

Ce grozava este si ce mult ne place si noua! In plus, este tare satioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele